Toyota, 20 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 43. Tokyo Motor Show'da günlük yaşamda araçların, sürücü ve toplum üzerindeki etkilerini ve yeni rollerini ispatlamak için "Akıllı Mobilite Şehri 2013" bölümündeki standı ile yer alacak.
Toyota, hareketli toplum yapısı ve yaşam tarzı ile daha güvenli ve eğlenceli bir sürüşü kapsayan "gelecek çok uzak değil" teması ile fuar ziyaretçilerinin karşısına çıkacak.
Toyota, "Ha:mo" isimli yeni nesil kentsel ulaşım sistemini Tokyo Motor Show’da sunacak. Ha:mo, otomobil gibi kişisel sürdürülebilir ulaşım araçlarını birleştirip bir bütün olarak ele alarak, şehre, topluma ve kullanıcılarına en iyi ulaşımı sağlamak üzere tasarlandı.
Yeni Nesil Kentsel Ulaşım Sitemleri Toyota, Tokyo Motor Show’da sergilenecek olan Ha:mo teknolojisi kapsamında alışılmışın dışında bir sürüş deneyimi sunan ultra kompakt konforlu ve istikrarlı bir otomobilin kombinasyonu ile tasarlanan ve 2014’ün başında sistyeme dahil olacak olan Toyota i-Road’ı tanıtacak.
Toyota tarafından tasarlanan ve 2 kişilik farklı bir model olan T-COM, 2013 yılının Aralık ayının ortasından itibaren Ha:mo projesinde yer alacak.
Fuarda ayrıca, ultra kompakt kişisel ulaşım asistanı olan ve vücut ağırlığının farklı yönlere kaydırılmasıyla çalışan "Winglet" robot ekran, robot kontrol teknolojilerinde yenilikçi kullanımı ve benzersiz paralel bağlantı mekanizması ile dikkat çekecek.
Yardımcı Akıllı Ulaşım ve Yeni Nesil Telematik Sistemler Toyota, araçtan araca, yoldan araca ve yayadan araca iletişim kuran altyapı sistemleri, otomatikleştirilmiş sürüş teknolojileri ve sürüş destek sistemleri, Trafik Bilgi Veri Sistem hizmetleri, Sesli Yanıt Asistanları ve Smart G-Book gibi yeni nesil ulaşım teknolojileri kullanımı sayesinde, sürücülere çevre dostu, sürdürülebilir, keyifli ve emniyetli bir sürüş sağlamayı hedefliyor.
Bu akıllı sistemlerin kullanımı sayesinde Toyota, trafik kazalarının gerçekleşme ihtimalini de azaltmayı amaçlıyor. Toyota Tokyo’da otomatik “Uzun Yol Sürüş Asistanı”nı iki yeni özellik ile tanıtıyor.
LTC sistemi, sürüş esnasında belirlenen şeritlerin muhafaza edilmesini sağlamak için sensörler kullanırken, C-ACC sistemi ise diğer araçların yavaşlama ve hızlanmalarının takibi için diğer araçlar ile iletişimde kullanılıyor.
Ayrıca, Toyota’nın Merkezi Trafik Bilgi Sistemi şehrin trafik akışını iyileştirme, harita bilgilerini kontrol edebilme ve önlemler için konum, hız ve diğer istatiksel bilgiler gibi büyük ölçekli sürüş verilerini toplayarak sürücüye ileten teknolojisiyle de dikkat çekiyor.
"Smart G-Book" ise akıllı telefon tabanlı navigasyon özelliğine sahip bir sesli hizmet sistemi olarak dikkat çekiyor. Bu navigasyon sistemi trafik bilgilerini, mevcut tahliye ve alternatif yolları sürücüye aktarıyor. Tüm bu teknolojilerin yanı sıra, Tokyo Motor Show’da, ziyaretçiler “Akıllı Park Sistemleri”ni test etme imkanı da bulacak.
0 Yorumlar