FORD COURİER 2014 TE TÜRKİYEDE ÜRETİLECEK

Ford, 2014 yılında Türkiye'de üreteceği 'Courier' modellerini müşterileriyle buluşturacak ve ticari araç segmentindeki yenilikçi duruşunu güçlendirecek. 

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "2014 yılında Türkiye'de üreteceğimiz 'Courier' modellerini müşterilerimizle buluşturacak ve ticari araç segmentindeki yenilikçi duruşumuzu güçlendireceğiz. 

İnşaatı devam eden 110 bin kapasiteli Yeniköy fabrikamızda üretilecek olan 'Courier' modelimiz, Ford dünyası içinde segmentinde bir ilk olacak ve dünyaya Türkiye'den ihraç edilecek" dedi.Yenigün, yaptığı açıklamada, bu yıl "Uluslararası Yılın Ticari Aracı" seçilen "Transit Custom" modelini ve Transit ailesinin yeni üyesi "Custom Orta Tavan" versiyonunu pazara sunduklarını dile getirdi. 

Gelecek yıl hedeflerini anlatan Yenigün, şunları kaydetti: "2014 yılında ise 'Yeni Transit' ve '2014 yılı Uluslararası Ticari Aracı' ödülüne sahip 'Connect' ile Türkiye'de üreteceğimiz 'Courier' modellerini müşterilerimizle buluşturacak ve ticari araç segmentindeki yenilikçi duruşumuzu güçlendireceğiz. 

İnşaatı devam eden 110 bin kapasiteli Yeniköy fabrikamızda üretilecek olan 'Courier' modelimiz, Ford dünyası içinde segmentinde bir ilk olacak ve dünyaya Türkiye'den ihraç edilecek. 

Tüm bu yeniliklerle gelecek yıl, en genç ticari araç ürün gamına sahip firma olacağız. 2014 yılında Ford'un Avrupa'daki en büyük ticari araç üretim merkezi ve Türk otomotiv pazarı hafif ve orta ticari araç lideri olarak, ülkemizin ticari hayatında yerimizi sağlamlaştırmayı hedefliyoruz." 

Hafif ticari araç satışlarında kan kaybı Otomotiv sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendiren Yenigün sektörün, son 10 yıldır Türkiye'nin lokomotif sektörü olarak makro-ekonomik dengelerin belirleyicisi konumunda bulunduğunu vurgulayarak, "Bu sebeple sektörün gelişimi yönünde atılacak her adımın ekonomiye olumlu katkı olarak geri döneceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Son dönemde hafif ticari araç satışlarında bir dizi düzenlemeden sonra bir kan kaybı yaşandığını aktaran Yenigün, "Geçtiğimiz yılın başlarında artan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve ticari araçlar için zorunluluk getirilen K ve SRC belgeleri gibi belgelerin getirdiği ek masraflar satın alma kararlarını etkilemektedir. Maliyetlerin bir miktar hafifletilmesi ticaret hayatına da olumlu etkide bulunacaktır. 

TÜV kontrollerinin sıklığının azaltılmasının da ticari araç müşterilerinin hayatlarına kolaylıklar getireceğine inanıyoruz. Ekonomimizin canlanması ve yerli üretim adetlerinin artması açısından ticari araç pazarının orta vadede toparlanmasını önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı. 

En çok araba satışı mayıs, haziran ve aralıkta Otomotiv sektöründe de diğer sektörlerde olduğu gibi mevsimsel etkinin mevcut olduğunu söyleyen Yenigün, bu etkinin müşterilerin davranışları ve firmaların aldıkları pozisyonlar olmak üzere iki şekilde ortaya çıktığını vurguladı. 

Her yılın mayıs, haziran ve aralık aylarının sektör açısından hareketli ayları olduğunu belirten Yenigün, şöyle devam etti: "Mayıs ve haziran aylarındaki hareketler genellikle tüketicilerin tatile çıkmadan önce araç almak istemeleri ile aralık ayındaki yıl sonu hareketliliği de firmaların stok ve satış hedeflerini tutmak üzere indirimler yapmaları ve model yılı geçişi sebebiyle gerçekleşiyor. Yılın ilk ayları ise model yılı geçişlerindeki artışlar ve kış koşulları sebebiyle daha durgun geçmektedir."HABER7

Yorum Gönder

0 Yorumlar