Türkiye sandık başına gitti



Türkiye 5 ay sonra yeniden bugün sandık başına gitti. 54 milyondan fazla seçmen, 175 bin sandıkta oy kullandı.

Türkiye, 26. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere bugün sandık başına gitti.
oy-seçim-15-111-01.jpgSeçimde, 54 milyon 49 bin 940 seçmen, cezaevlerinde kurulan 358 sandıkla birlikte toplam 175 bin 6 sandıkta oy kullandı.

Seçimde 16 siyasi parti yarıştı. AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, Komünist Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi 85, Hak ve Özgürlükler Partisi 78, Doğru Yol Partisi 67 ve Liberal Demokrat Parti 61 seçim çevresinde seçime katıldı. Seçimde, Türkiye genelinde 21 bağımsız milletvekili adayı yarıştı.

OY VERME SAATLERİ

YSK'nın kararı uyarınca Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis ile bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulandı. Oy kullanma süresi Batı'daki illerde ise saat 17.00'de sona erdi.