Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW), kompakt hatchback sınıfının oluşmasına ön ayak olduğu Golf ailesini genişletmeye devam ediyor.
Aracın sporcu versiyonu GTI’a daha önce dizel bir versiyon (GTD) ekleyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Marka, 7’nci nesil Golf’le birlikte spor otomobil kavramını hibrid bir modelle biraz daha geliştirmeye hazırlanıyor.
38 yıl önce pazara sunuldu Marka, Golf’le birlikte 1976 yılında otomotiv tarihine hot hatch (ateşli hatchback) kavramını da kazandırdı. Bundan 38 yıl önce pazara sunulan ilk Golf GTI, kompakt otomobillerin de sporcu olabileceğini kanıtlamak istercesine önemli bir satış başarısı elde etti.
Takvimler 1982’yi gösterdiğinde tekrar sahneye çıkan Alman üretici, Golf GTI’nin dizel versiyonu olan GTD’yi tanıttı. Marka, sınıflarının en iyi satan bu ikilisine bir de GTE’yi ekledi. Hem elektrik hem de benzinli motorla beslenen araç, performansı düşük tüketimle bir araya getiriyor.
İlk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan araç, 1.5 litrelik ortalama tüketimiyle cezbediyor. Kırmızıdan maviye Aracın dış tasarımındaki tek farklılık GTE logoları.
Dış tasarımda olduğu gibi iç mekanda da GTI’dan tanıdık. Gözle görülen tek farklılık, GTI’da kırmızı dikişlerle kaplanan direksiyon, vites ve koltukların mavi renkli olması. Toplam menzil 935 kilometre
Golf GTE, 50 kilometrelik mesafeyi sadece elektrik enerjisiyle kat edebiliyor. Bu sırada araç saatte 130 kilometrelik son sürate ulaşabiliyor. Pil tükendiğindeyse aracı şarj edebilmek mümkün. Bu işlem ev tipi bir prizden 3.5 saat, kamuya açık alanlara kurulan wallbox’lardan ise 2.5 saatte gerçekleşiyor.
Araç, hibrid modunda tam 935 kilometrelik menzile ulaşabiliyor. 6 ileri otomatik standart Araçta görev yapan benzinli ünite, markanın ödüllü motoru olan 1.4 litrelik TSI. Turbo beslemeli ünite 148 beygir güç üretiyor. Elektrikli motorsa tek başına 101 beygir gücünde. İki motor bir arada kullanıldığında toplam güç 201 beygire, torksa 350 nm’ye ulaşıyor.
6 ileri DSG şanzımanla kombine edilen motor, 1524 kilogramlık araca yüksek performans sağlıyor. Bu ağırlığın 120 kilogramı aküden geliyor. Böylece araç 0’dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede ulaşabiliyor ve saatte 216 kilometrelik son hız da beklentileri karşılıyor.Bugün
0 Yorumlar