BMW 3 VE 5 SERİSİ OTOMOBİLLERİ ARASINDAKİ BOŞLUĞU GRAN TURİSMO DOLDURDU

İlk aşamada 5 Serisi GT ile otomobilseverlerin karşısına çıkan marka, merakla beklenen 3 Serisi GT’yi de kısa bir süre önce pazara sundu. 


Kalitesiyle kendini kanıtlamış 3 Serisi’ne fazladan yaşam alanı ve bagaj hacmi ekleyen, bunun için de 12 bin lira ekstra ödeme talep eden markanın ne kadar başarılı olduğunu araştırdık. 

Yere basma kuvvetleniyor 3 Serisi’nin şık ve sportif çizgilerini taşıyan araç, arka tasarımıyla sedan kardeşinden ayrılıyor. Hem profil hem bagaj kapağına taşan dev stop grubu, arka tasarımın en belirgin detayı. 

GT’ye özel aktif spoyler, spor egzoz çıkışı ve geniş tampon arka bölümün de şık görünmesine yardımcı oluyor. Aktif spoyler, saatte 110 kilometre sürate ulaştığında otomatik olarak yükselerek aracın yere basma kuvvetini artırıyor. 

Spoyler, 70 km/s hızın altına düşüldüğünde otomatik olarak bagaj kapağındaki yerine geri dönüyor. Spoyleri sürücü manuel olarak da bir tuşla açabiliyor. İç hacim kıskandırıyor 

Tıpkı dış tasarım gibi iç mekan da sedan modelden farklı değil. Sedan modele göre daha yüksek bir sürüş pozisyonu sunulsa da sürücü koltuğunu spor bir otomobilde olduğu gibi neredeyse zemine kadar alçaltmak mümkün. 

İç mekandaki kalite ve ergonomi sınıfının en iyi örnekleri arasında. Sunulan hacim içinse ayrıca bir parantez açmak gerekiyor. 4.82 metrelik uzunluk, 1.51 metrelik yükseklik ve 2.92 metrelik aks mesafesi, arka bölümde sunulan diz ve baş mesafesini ciddi şekilde artırmış. 

Arka koltuklardaki yaşam alanı, 5 Serisi’ni bile geride bırakacak kadar ferah. Aracın bagaj kapağı camla beraber otomatik olarak açılıyor. Burada sunulan 520 litrelik hacim, her türlü beklentiyi karşılayabilecek kadar geniş. 4x4 isteyen 9 bin lira fazla ödeyecek 

Son derece zengin bir donanım listesiyle sunulan BMW 320d GT, 143 bin 266 liralık etiketle satılıyor. 4x4 versiyon için 9 bin lira daha ödemek gerekiyor. 131 bin 87 liradan başlayan fiyatlarla satılan aynı motorlu sedan versiyona göre GT, sunduğu geniş yaşam alanı, büyük bagajı ve yerden yüksek yapısıyla ‘bu farka değer’ dedirtiyor. 

8 ileri otomatik standart Türkiye’de tek donanımla satışa sunulan 3 Serisi GT, sadece markanın kendini kanıtlamış 2 litrelik dizel motoruyla satın alınabiliyor. 

Turbo beslemeli dizel ünite, ürettiği 184 beygir güç ve 380 nm torkla, 1650 kilogramlık aracı hareket ettirmede zorlanmıyor. 8 ileri otomatik şanzımanın görev yaptığı araç, gücünü arka tekerleklere ya da 4 tekerleğe birden aktarıyor. 

Bize konuk olan arkadan itişli versiyon, ara hızlanmalarda bile oldukça esnek yapısıyla beğenimizi kazandı. Hızlı ve sarsıntısız geçişleriyle performansa önemli oranda katkı sağlayan şanzıman, çift kavramalı rakiplerini aratmayacak kadar başarılı. 0-100 km/s ivmelenmesini 7.9 saniyede tamamlayan GT, saatte 226 kilometre sürate ulaşabiliyor. 

Tasarruf potansiyeli çok Yerden yüksek yapıya rağmen sürüş dinamikleri başarılı olan araç, sert virajlarda bile stabil kalmayı biliyor. Start/stop sisteminin standart olarak sunulduğu araç, fabrika verilerine göre 4.9 litrelik ortalama tüketime sahip. 

Dur-kalk şeklinde ilerleyen 45 dakikalık köprü trafiği ve ardından saatte 120 kilometre sabit hızla gerçekleştirilen 60 kilometrelik otoban sürüşünden oluşan rotamızda yol bilgisayarına yansıyan 5.2 litrelik değer, aracın potansiyelini ortaya koyuyor. GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETESİ

Yorum Gönder

0 Yorumlar