Alman otomotiv devi ilk olarak Touran modelinde tanıttığı bu sistemi bir adım daha ileriye taşıyarak, otomotiv dünyasında yeni bir dönemi başlattı. Volkswagen, ’park etme sorunu’nu uzaktan kumandayla çözerek, sürücünün içeride olmasına ihtiyaç duymadan aracın kendi kendini park etmesini sağlayan yeni bir teknoloji geliştirdi. Alman üretici, teknoloji yarışında bu benzersiz sistem sayesinde Toyota ve BMW gibi rakiplerinin de bir adım önüne geçti.
’Park Assist Vision’ adılı bu yeni akıllı park sistemi, Passat Variant modeli üzerinde tanıtıldı. Touran’daki yarı otomatik sistemden farklı olarak çalışan ’Park Assist Vision’, paralel parkın dışında aracın dikey olarak park edilebilmesine de olanak tanıyor. Ayrıca bu işlem esnasında sürücünün direksiyon başında oturmasına da gerek kalmıyor. Yani aracınız geri geri girebileceği bir boşluğu bulduğunda sizin işlemi başlatmak için sadece düğmeye basmanız yetiyor.
Sistemin bir diğer büyük avantajı ise otomobilin kapıların açılamayacağı kadar dar yerlere bile park edilebilmesine imkan veriyor olması. Yani yolcular araçtan indikten sonra araç istenilen uygun bir yere kolaylıkla park edilebiliyor. Park Assist Vision sisteminin temelinde sürücünün aracı yönlendirdiği uzaktan kumanda yatıyor. Araç uzaktan kumanda yardımıyla park edildikten sonra motor kendi kendine çalışmayı durduruyor ve kapıları kilitliyor.
2 GHZ İŞLEMCİLİ BİLGİSAYAR
Park etmek için uygun bir yer gördüğünüzde alanı konsoldaki ekran üzerinden kontrol ediyorsunuz. Araç yaptığı hesaplamalar sonrasında uygun görürse size onay veriyor. Sürücü de vitesi ’P’ konumuna alıp aracı terk ediyor. Yan aynalara, ön ve arka tamponlara yerleştirilen kamera ve ultra-sonik sensörler araçtaki 2 GHz hızındaki bir işlemciye sahip olan gelişmiş bilgisayara verileri göndererek, park işleminin gerçekleşmesini sağlıyor. Eğer işlem sırasında herhangi bir beklenmedik durum olursa, sürücü uzaktan kumanda vasıtası ile işleme müdahale edebiliyor. Bu sistemin hálá geliştirme aşamasında olduğunu belirten Volkswagen mühendisleri ise bu yeni teknolojinin seri üretim modellerde kullanım tarihiyle ilgili bir bilgi vermekten kaçınıyor.
hüriyetoto
0 Yorumlar