Breaking Posts

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

PEUGEOT GENEL MÜDÜRÜ ŞUBATTAN SONRA ARABA FİYATLARI ARTACAK DEDİ

Oto markaları, yılbaşından itibaren kur artışı, kredi sınırlandırması ve ÖTV zammından doğan farkı, fiyatlara yansıttı. Kur artışındaki yükselişin hala devam ettiğini belirten Peugeot Genel Müdürü Marc Bergeretti, bu fiyatların ancak şubat sonuna kadar geçerli olacağını ifade ediyor. 

Otomotiv sektörü, geçen yılın haziran ayından itibaren Türk Lirası’nın değer kaybetmesinden doğan farkı fiyatlara yansıtmıyordu. Ancak yılbaşında gelen ÖTV artışı ve 1 Şubat’tan itibaren uygulanacak kredi sınırlandırması söz konusu olunca yeni yıla yeni fiyatlarla girdi. 

Peugeot Genel Müdürü Marc Bergeretti, Kıbrıs’ta düzenlenen yeni Peugeot 308 modelinin fiyatlarını açıklarken, “Bu fiyatları size ancak şubat sonuna kadar garanti edebilirim.” dedi. 

Bugüne kadar kur farkını kendilerinin tolere ettiğini söyleyen sektördeki diğer oyuncular da bu noktadan sonra fiyatları daha fazla aşağıda tutma imkanlarının olmadığını söyleyerek, “Bundan sonra her ay fiyatlar yeniden düzenlenebilir.” diye konuşuyor. 

2013 Haziran’ından beri döviz kurunda dalgalanmalar yaşanmasını Amerikan Merkez Bankası FED’in piyasasaya dolar sürmesi ve daralma politikalarına bağlayan Bergeretti, buna bağlı olarak Türk Lirası’nda değer kaybı yaşandığını vurguladı. 

ÖTV artışının da otomobil fiyatlarını minimum yüzde 3,5 oranında zamlandırdığını sözlerine ekledi. Genel Müdür, tüm bu etkenlerin 2014’te pazarı yüzde 17 oranında daraltarak 760 bine çekeceğini öngörürken sektör tahminlerinin 670 ile 770 bin arasında değiştiğini aktardı. 

2013’te pazarın yüzde 9,7 oranında büyüdüğünü hatırlatan Bergeretti, otomobil pazarının yüzde 20 büyürken hafif ticarinin yüzde 17 düştüğünü anlattı. Diğer taraftan binek otomobil pazarı yüzde 20 oranında artarken hafif ticari araç pazarının yüzde 15 oranında daraldığına dikkat çeken üst yönetici, Peugeot’nun satışlarını yüzde 15,1 oranında artırdığını belirtti. Bergeretti’nin verdiği bilgilere göre Peugeot binek otomobil pazarında yüzde 58 oranında gelişme kaydetti. 

Buna en büyük etkiyi 12 bin adetlik satışın üzerine çıkan 301 modeli gerçekleştirdi. Şirket, 2013 toplamında ise 34 bin 34 adetlik satışa ulaştı. Bu yıl benzer katkıyı ise ‘Aracın ismi hariç her şeyi değişti’ olarak anlattığı 308 modelinden beklediklerini aktaran Marc Bergeretti, 308’den 2014 satış hedeflerinin yüzde 10’unu gerçekleştirerek 3 bin 500 adede ulaşmasını beklediklerini ifade etti. 

Genç ürün gamına sahip olmalarını 2014’teki en büyük avantajları olduğunu belirten Bergeretti, Peugeot olarak 308 lansmanı, 2008 modeli ile tam bir yıl geçirilecek olması, 208 ve 301’in yükselen satış adetleri sayesinde 2014’te 35 bin 35 adetlik satış hedeflediklerini açıkladı. 

Her araca aynı kokpit Bundan sonra yeni model isimlerinin 8 ile biteceğini kaydeden Peugeot Genel Müdürü Marc Bergeretti, yeni 308 modelinde dikkat çeken özellikleri şu şekilde sıraladı: 

Verimlilik, hafiflik ve estetik. İlk olarak 208’de uygulanan ve sonrasında 2008’e uyarlanan ‘I-cockpit’ geliştirilerek 308’e yerleştirilmiş. Sade görünüme sahip tasarımın tüm araçlarda kullanılması planlanıyor. 308’de otomatikleştirilmiş manuel şanzıman bulunmayacak. 

Tam otomatik vitesli seçenekler yaz sonu itibarıyla pazara sunulacak. 1,2 litre VTi, 1,6 HDi, 156 beygir gücündeki 1,2 THP ve 1,6 e-HDi motor seçenekleri bulunan 308, en düşük 49 bin 400 lira ve en yüksek 69 bin 200 liradan başlayan baz fiyatlarla satılacak. Bu rakamlar ise 28 Şubat’a kadar geçerli olacak.Zaman

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.