Breaking Posts

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

BMW K SERİSİ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYOR

BMW, 1983 yılında yalnızca "K" olarak adlandırılan, su soğutmalı, dört silindirli, çığır açan yeni bir motosiklet serisini tanıttı. 


Uzun yıllardan beri bir BMW K motosikleti sahibi ve BMWSuperBikes.com sitesinin kurucusu Shahram Shivan, güçlü, teknik açıdan gelişkin K Serisi'ne sevgisini aşağıdaki cümlelerle açıklıyor. 

"K Serisi motosikletler 1983 yılında tek bir modelle, çıplak K 100 modeliyle başladı. Motosikletin 'RS' veya 'LT' gibi başka hiçbir kısaltması yoktu. Bunlar daha sonradan eklendi. 

Bu yeni radikal BMW, zamanına göre son derece modern bir görünüme sahipti ve gücü 987cc, yatık 4, uzunlamasına, silindir kapakları solda krank mili sağda olacak şekilde sol tarafa yatık yeni bir motor konsepti tarafından sağlanıyordu. Motorun görünümü nedeniyle "Uçan Tuğla" lakabıyla anılıyordu. 

Bu motor, K 1200 LT lüks touring motosikletlere güç sağlayan en yüksek modeliyle (1170cc) 2009 yılına kadar kullanımdaydı. K 100'ü ilk kez gördüğüm anı hatırlıyorum. Bir motosiklet sürücüsü ve genç bir tasarım öğrencisi olarak BMW'nin bu yeni motosiklet serisi beni hemen kendine bağladı. 

Bu yeni K makinesinin son derece modern, temiz ve doğrusal çizgileri o zamanlar yollarda bulunan tüm motosikletlerden tam anlamıyla ayrılıyordu. Geçen 14 yılda New York'taki bir yetkili satıcıdan satın aldığım K 1100 RS modeliyle başlayarak, çeşitli K modelleriyle yaklaşık 250.000 kilometre yol kat ettim. 

K 1100'ü 1999 Kasım ayında yeni bir K 1200 RS ile takas ettim. On yıl sonra garajıma yeni bir K 1300 S eklendi. Tüm bu modeller arasında online topluluğum için incelemelerini gerçekleştirdiğim birçok K motosiklet oldu (Shahram BMWSuperBikes.com, K12RS.COM ve BMW-K.COM sitelerinin kurucusudur). 

K amblemiyle onurlandırılan en son model 2011 yılında sunulan K 1600 Serisi oldu. En son sunulan model BMW K 1600 GTL Exclusive'in ilk tanıtımı 20 Kasım tarihinde 2013 Los Angeles Uluslararası Otomobil Fuarında gerçekleştirildi. 

Adından da anlaşılacağı gibi K 1600 GTL Exclusive, çarpıcı tasarıma ve lüks bir touring motosikletin tanımını yeniden yapan bir dizi ayrıcalıklı özelliğe sahip, ödüllü K 1600 GTL'nin gelişmiş bir modelidir. K motosikletleri geçtiğimiz 30 yıl içerisinde sadık bir hayran kitlesi oluşturdu ve ben de bu motosikletleri sürmekten keyif aldım. 

Düz yolda yüksek düzeyde denge, tüm gün boyunca eksilmeyen konfor ve sorunsuz, güçlü motoru, ABS, mil tahriki, harika fren gücü, alternatif ön süspansiyon ve geniş seçenek yelpazesiyle, güce ve kaliteye düşkün motosiklet meraklıları arasında en sevilen modellerden biri olarak kalmaya devam edecek.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.